Een houten frame bouwen

Houtskeletbouw en "stijl en balk" -constructie zijn lange tijd traditionele methoden geweest voor het bouwen van grote gebouwen met grote balken, meestal bestaande uit vierkante randen en zorgvuldig aangebrachte en verbonden balken die bij elkaar worden gehouden met sterke houten pluggen met bevestigde schroeven. Het was gebruikelijk in veel houten gebouwen in het Victoriaanse tijdperk tot aan de industriële revolutie.

Vakwerkhuizen worden gebouwd door horizontale houten kozijnen over een houten kozijn te leggen. Deze frames worden vervolgens aan elkaar bevestigd met houten wiggen en pluggen. Er worden veel verschillende materialen gebruikt om deze gebouwen te bouwen, waaronder houtsoorten zoals eiken, grenen, berken, hickory, kersen, esdoorn, walnoot, enz.

De kozijnen zelf zijn meestal gemaakt van hout met verschillende lengtes, breedtes en hoogtes, waarbij de onderlinge afstand gelijk is aan de lengte van de kozijnen. De hoogte van de pluggen is afhankelijk van waar het gebouw op komt te staan ​​en hoe lang de mensen die eraan werken zullen zijn. In sommige gevallen kunnen deuvels wel een meter hoog zijn.

Een van de belangrijkste onderdelen van de frames is de spant, het deel van het frame dat de vloer vormt van de spanten van het gebouw. De spanten worden ondersteund door het frame van het gebouw en het bovenste uiteinde van de spant past in een groef die is uitgesneden in het bovenste gedeelte van het frame. Spanten kunnen van alles worden gemaakt, van eiken, mahonie, grenen, kersen, enz., Maar de meest gebruikte houtsoorten voor constructiedoeleinden zijn eiken, walnoten, ceder en berken.

De dakspant is een ander belangrijk stuk houtskeletbouw dat het dak van het gebouw ondersteunt. Deze spant is meestal gemaakt van hout zoals sparren, sparren of grenen. Het is de dakspant die helpt om het dak op zijn plaats te houden en om de dakspanen op zijn plaats te houden.

Ten slotte wordt een paal toegevoegd aan een of meer van de zijkanten van het gebouw om het dak op zijn plaats te houden. In sommige gevallen is de paal gemaakt van hout van hetzelfde type materiaal dat wordt gebruikt om de spanten van het frame van het gebouw te maken. Aan het ene uiteinde van de palen is een paal toegevoegd om de gordelroos op hun plaats te houden.

Het hout voor houten kozijnen kan gemakkelijk worden verkregen bij de meeste houtwerven, bouwmarkten en houtwerven. Wanneer u hout koopt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u genoeg koopt om uw project af te maken, want als dat niet het geval is, kunt u een zeer kleine hoeveelheid hout gebruiken om de hele constructie te voltooien.

Houten kozijnen worden al lang gebruikt bij de constructie van houten gebouwen vanwege hun unieke eigenschappen. Het hout zelf is buitengewoon compact en sterk, biedt zowel structurele ondersteuning als isolatie, waardoor het zeer geschikt is voor de bouw van woningen en bedrijven.