Het belang van duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen is een relatief nieuw concept, maar het heeft de laatste tijd aan populariteit gewonnen en op grote schaal gebruikt. Vanaf 2020 waren er ongeveer 5 miljoen gebouwen in Noord-Amerika die als duurzaam werden beschouwd. Duurzame architectuur is een ontwerpfilosofie die tot doel heeft de ecologische impact van bouwen te verminderen door ervoor te zorgen dat bouwmaterialen, componenten, processen, systemen, gebouwen zelf of andere aspecten van de bouwomgeving niet direct of indirect bijdragen aan de aantasting van een natuurlijke omgeving. . Duurzaam bouwen verwijst over het algemeen naar het gebruik van milieubewuste processen en systemen gedurende de hele levenscyclus van een constructie; van de eerste planning tot het ontwerp tot en met exploitatie, onderhoud, restauratie, renovatie en sloop, duurzame gebouwen kunnen zowel energiezuinig als duurzaam zijn.

De belangrijkste factor die een duurzaam gebouw onderscheidt van een traditioneel gebouw, is het gebruik van milieuvriendelijke bouwmaterialen. Duurzame bouwmaterialen zijn ontworpen om niet alleen de effecten van weer, natuur en de omgeving te weerstaan, maar ook om een ​​veiligere bouwomgeving te bieden.

Duurzaam bouwen omvat het gebruik van duurzame bouwpraktijken inclusief, maar niet beperkt tot: bouwmaterialen gemaakt met duurzame hulpbronnen, zoals duurzaam hardhout, gerecycled hout, bamboe, gras en planten; het verminderen van afval, inclusief het terugwinnen van bouwmaterialen; het gebruik van gerecycled of "gebleekt" water om gebouwen weg te spoelen; en het gebruik van duurzame dakbedekkingsmaterialen en verven. Materialen die in het bouwproces worden gebruikt, moeten recyclebaar, niet giftig en biologisch afbreekbaar zijn. Ze moeten ook worden vervaardigd met zo min mogelijk afval. Ook moeten alle materialen die vervoerd moeten worden, zoals zeecontainers, zo worden ontworpen dat ze minder vatbaar zijn voor beschadiging, zoals scheuren, splijten en breken.

Let bij het kiezen van duurzame bouwmaterialen op wat u koopt. De meest populaire duurzame materialen die worden gebruikt in een duurzaam bouwproject zijn duurzaam hout (bijv. Naaldhout, ceder, sparren, hemlock), duurzaam metaal (bijv. Roestvrij staal, gegalvaniseerd staal, verzinkt staal, etc.) en duurzame kunststoffen (bijv. , biologisch afbreekbaar, gerecycled en / of duurzaam rubber).

Duurzame bouwpraktijken kunnen worden verbeterd door energie-efficiënte technieken toe te passen, waaronder efficiënte verlichting, energie-efficiënte apparaten, efficiënte isolatie en efficiënte verwarmings- en koelsystemen, evenals de efficiënte implementatie van bouwvoorschriften. Bouwcodes helpen ervoor te zorgen dat bouwprojecten voldoen aan nationale en federale normen, die zorgen voor energie-efficiëntie. in woningen, kantoren, openbare gebouwen, institutionele gebouwen, bedrijven, commerciële gebouwen, enz.

Naast bouwpraktijken omvatten duurzame bouwpraktijken het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, waaronder zonne-energie, geothermische energie, regenwater en / of afvalwater; recycling; en zo min mogelijk afval. De vermindering van afval kan worden bereikt door materialen in hun ruwe vorm te gebruiken, zoals ruw hout, ruw hout, ruw glas of ruw metaal, in plaats van voorgefabriceerde producten. Duurzame bouwpraktijken kunnen ook worden bereikt door zoveel mogelijk te recyclen van de materialen die worden gebruikt om een ​​duurzaam bouwproject te bouwen. Hergebruikte materialen kunnen materialen omvatten zoals hout, glas, plastic, papier of metaal. De vermindering van afval leidt ook tot een vermindering van broeikasgassen.

Het is belangrijk op te merken dat alle duurzame bouwpraktijken onderhevig zijn aan de wet- en regelgeving die van toepassing is op de omgeving in het specifieke gebied waarin een gebouw zal worden geplaatst. De voorschriften voor de milieu-impact van fabricage-, sloop- en constructiepraktijken, bouwmaterialen, recycling en de bouwvoorschriften in een bepaald gebied kunnen bijvoorbeeld aanzienlijk verschillen van rechtsgebied tot rechtsgebied. Hoewel de meeste bouwvoorschriften een bepaald niveau van duurzaamheid vereisen, heeft een aantal staten specifieke en strengere voorschriften voor de impact op het milieu met betrekking tot specifieke bouwactiviteiten.