De basisprincipes van elektrische componenten

Een elektrische component is een fysieke entiteit of een eenvoudige discrete component in een circuit die wordt gebruikt om de magnetische of elektrische velden van elektronen of de relatieve posities van deze deeltjes te beïnvloeden. Elektrische componenten zijn ook bekend als elektro-elektrische componenten, elektrochemische componenten, elektrochemische reacties, elektrochemische potentialen, elektrochemische circuits en elektrochemische reacties. Het concept van een elektrische component werd voor het eerst geïntroduceerd tijdens de Tweede Wereldoorlog toen werd opgemerkt dat een aantal soldaten die leden aan aandoeningen van de luchtwegen, leed aan een aandoening waarbij hun longen ontstoken waren. Dit komt doordat de longweefsels van de patiënt op hun elektrische omgeving reageerden door hoge niveaus van ontstekingschemicaliën te produceren.

Na verloop van tijd werden elektrische componenten een belangrijk onderdeel van veel apparaten en systemen die in bijna elke branche worden gebruikt. Dit soort componenten zijn meestal elektrisch geleidend van aard en kunnen in combinatie met elkaar werken om een ​​bepaalde toestand te creëren. Enkele voorbeelden van elektrische componenten zijn condensatoren, diodes, weerstanden, condensatoren, inductoren, transformatoren, relais en nog veel meer. Tegenwoordig kunnen we zien dat elektrische componenten een integraal onderdeel zijn geworden van de meeste systemen en dat ze enkele van de belangrijkste elementen in de moderne samenleving vormen.

Het gebruik van elektrische componenten bestaat al sinds het begin van elektriciteit. Het vroegst bekende voorbeeld van een elektrische component is bijvoorbeeld de elektrische bougie. De elektrische bougie wordt gebruikt om de stroom naar de motor van een voertuig te regelen. Tegenwoordig worden elektrische bougies in auto's gebruikt om in geval van nood stroom te leveren. In feite is dit een veel voorkomende manier om voertuigen van stroom te voorzien. Daarnaast zijn er ook verschillende andere toepassingen voor elektrische componenten zoals bij het maken van de gloeilamp.

De uitvinding van de eerste praktische elektrische componenten vond plaats in Duitsland in de 19e eeuw. De elektrische componenten die tegenwoordig in de gloeilamp worden gebruikt, bestaan ​​al bijna een eeuw. Sindsdien zijn elektrische gloeilampen erg populair geworden en worden ze nog steeds in veel huizen, bedrijven en andere openbare instellingen gebruikt. Als gevolg hiervan vertrouwen veel mensen op dit soort lampen om hun eigen huis en bedrijf van verlichting te voorzien.

Hoewel de populariteit van deze elektrische componenten in de loop der jaren licht is afgenomen, worden ze nog steeds veel gebruikt. In feite zijn ze een van de belangrijkste onderdelen van moderne elektrische apparatuur. Als gevolg hiervan gebruiken veel industrieën zoals de bouw, elektronica en computers veel van deze componenten om hun taken uit te voeren.

Zoals u kunt zien, zijn er veel verschillende soorten componenten en de meeste zijn elektrisch van aard. Het is echter belangrijk dat u een aantal dingen in overweging neemt voordat u elektrische componenten aanschaft. Dit zijn veiligheid, het gebruikte materiaal, de grootte van het onderdeel en de kosten.