Wat is pc-randapparatuur?

Randapparatuur wordt gedefinieerd als apparatuur die zonder computer in een systeem kan worden gebruikt zonder dat een computer hoeft te werken. Een aantal van dergelijke apparaten is te vinden in computersystemen. De meeste van deze apparaten zijn gedefinieerd in termen van hun gebruik in computers, maar ze omvatten ook printers, scanners en andere vormen van apparaten. Deze apparaten kunnen ook worden omschreven als 'elektronische randapparatuur'ePE'.

Randapparatuur wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, maar wordt doorgaans op dezelfde manier gedefinieerd als computerhardware en -software, dat wil zeggen dat ze worden gebruikt voor gegevensoverdracht en verband houden met de verwerking van informatie. Deze apparaten kunnen ook worden gedefinieerd als computerrandapparatuur en zijn apparaten die via een bus, kabel of andere middelen zijn aangesloten op een geïntegreerde printplaat (IC). Het doel van deze apparaten is om de gebruiker in staat te stellen bepaalde taken uit te voeren met een geïntegreerde printplaat door de componenten aan te sluiten op de geïntegreerde printplaat.

De utiliteitsklasse wordt gedefinieerd als het elektronische randapparaat dat de dynamische gegevensfunctie heeft als een bepaald type, in het bijzonder een op een optische seriële bus gebaseerd apparaat met een gegevensoverdrachtfunctie, een type digitaal randapparaat, of door een parallel poort apparaat met gegevensfunctie in het toegangspunt, dat grote hoeveelheden gegevens opslaat, meestal met een groot geheugen. De meest voorkomende gebruiksklasse is het apparaat op basis van optische seriële bussen, dat meestal wordt gebruikt in communicatieapparatuur zoals printers, scanners en dergelijke. Deze apparaten worden over het algemeen gecategoriseerd onder de klasse van 'digitale randapparatuur voor communicatie-randapparatuur', aangezien hun primaire functie gegevensoverdracht is. Ze worden ook wel computers zonder schermen genoemd.

Een van de meest voorkomende toepassingen van deze pc's is het verschaffen van netwerkinterfaces tussen de pc's. Het Ethernet-netwerk wordt gedefinieerd als een netwerk van routers, of een reeks computers die met een kabel zijn verbonden en die een netwerk van computers voor netwerkdoeleinden vormt. Enkele van de gebruikelijke Ethernet-interfaces zijn te vinden in thuisnetwerkapparaten zoals printers, modems, hubs, routers, enz.

Pc's kunnen ook worden geclassificeerd als opslagrandapparatuur. De belangrijkste functie van deze apparaten is het opslaan van gegevens op de harde schijf, in het geheugen of op een floppydisk. Hoewel de meeste van deze apparaten in kantoren worden gebruikt voor het opslaan van informatie, zijn sommige ervan ook te vinden in auto's waar ze worden gebruikt voor gegevensopslag. Deze apparaten worden ook wel harde schijven, cd-rom-stations, diskettes, geheugensticks en compact disks genoemd.

Dit artikel is niet bedoeld als een volledige bespreking van de definitie van pc-randapparatuur. Voor meer informatie kunt u beter een specialist raadplegen die bekend is met alle soorten apparaten.