Alles Wat Je Moet Weten Over Differentieelschakelaars

Een differentieelschakelaar is een belangrijk onderdeel van het elektrisch circuit in je huis. Het is een essentieel onderdeel om ervoor te zorgen dat het circuit veilig blijft en om een ​​mogelijke kortsluiting van elektrocutie te voorkomen. In dit artikel zullen we verschillende aspecten van differentieelschakelaars behandelen, zoals wat het is, hoe het werkt, waar het voor wordt gebruikt en meer.

Wat is een differentieelschakelaar?

Een differentieelschakelaar, ook wel een aardlekschakelaar genoemd, is een elektrisch apparaat dat is ontworpen om de stroom te onderbreken als er een verschil is tussen de ingaande en uitgaande stroom. Het idee is dat als er een lekstroom is, de differentieelschakelaar de stroomtoevoer onderbreekt om te voorkomen dat iemand wordt geëlektrocuteerd of dat merk veroorzaakt.

Hoe werkt een differentieelschakelaar?

Een differentieelschakelaar werkt door het continu meten van de stroom die in en uit het circuit gaat. Wanneer de ingaande en uitgaande stroom niet gelijk is, betekent dit dat er ergens een lekstroom is ontstaan. De differentieelschakelaar onderbreekt dan de stroomvoorziening door de stroomgeleiders te scheiden.

Het verschil tussen een smeltveiligheid, zekering en differentieelschakelaar

Een smeltveiligheid wordt gebruikt om de stroom te snijden bij overbelasting van de leiding. Het idee is dat als de stroom te hoog wordt, de beveiliging de stroomstoot opvangt en daarmee een kortsluiting voorkomt.

Een zekerheid is een beveiliging tegen overbelasting van de leiding. Het is een apparaat dat ervoor zorgt dat de stroomtoevoer naar een bepaalde groep elektrisch apparaat stopt wanneer er veel stroom doorheen gaat. Het is eigenlijk een soort smeltveiligheid waarbij wanneer de stroom te hoog wordt, de zekering opbrandt.

Een differentieelschakelaar is ontworpen om te voorkomen dat er lekstroom is. Het is een veiligheidsmaatregel om te voorkomen dat er elektrocutie van het merk ontstaat.

Waarom zou je een differentieelschakelaar gebruiken?

Een differentieelschakelaar is een essentieel onderdeel van het elektrisch circuit in je huis, en is verplicht verplicht om je huis veiliger te maken. Zonder een differentieelschakelaar kan het zijn dat een kleine lekstroom onopgemerkt blijft, wat kan leiden tot ernstige verwondingen of zelfs de dood tot gevolg hebben. Een differentieelschakelaar onderbreekt de stroomvoorziening zodra er een lekstroom is om ervoor te zorgen dat niemand geëlektrocuteerd wordt van een mogelijk merk om te voorkomen.

Een differentieelschakelaar installeren

Het installeren van een differentieelschakelaar is geen eenvoudige taak en mag alleen worden uitgevoerd door een professionele elektricien. Een verkeerde installatie kan leiden tot ernstige problemen in de toekomst. Het is ook belangrijk om te weten dat als je een differentieelschakelaar installeert, dat je dan ook de juiste hoeveelheid elektrische stroomvoorziening nodig hebt. Dit is iets wat een professionele elektricien kan beoordelen.

Wat zijn de verschillende soorten differentieelschakelaars?

Er zijn verschillende soorten differentieelschakelaars, elk ontworpen voor verschillende situaties. basis staan ​​de drie belangrijkste soorten.

Type A

Een Type A differentieelschakelaar is ontworpen om te werken met de meeste huishoudelijke apparaten, verlichting en alle stopcontacten. Dit type heeft een hogere gevoeligheid bij pulserende gelijkstroomgevoeligheid.

Typ AC

Type AC differentieelschakelaars zijn ontworpen voor gebruik door gewone industrieën en voor gebruik binnenshuis. Dit type schakelaar wordt niet aanbevolen voor huizen met zonnepanelen.

Type B

Het Type B differentieelschakelaar heeft de hoogste gevoeligheid en is het meest geschikt voor situaties waarin speciale apparatuur wordt gebruikt, zoals ziekenhuizen en laboratoria.

Het bekrachtigen van de differentieelschakelaar

Een differentieelschakelaar heeft ook een bekrachtigingskring. Wanneer je een elektriciteitstoevoer meer dan 30 ma gebruikt, wordt de kring gesloten en gaat de bekrachtigingsstroom lopen. Het idee hierachter is dat de schakelaar op deze manier altijd klaar is voor gebruik, mocht er een lekstroom optreden.

Conclusie

Een differentieelschakelaar is een essentieel onderdeel van het elektrisch circuit in je huis, en is van belang om je huis en gezin veilig te houden. Zorg ervoor dat je een professionele elektrische inschakelt voor de installatie van een differentieelschakelaar en kies de juiste soort schakelaar voor jouw eigen situatie om zo de risico's op elektrocutie van het merk te voorkomen.