Moet je zonnepanelen kopen?

Het kopen van zonnecellen en andere zonnecomponenten kan u echt enkele duizenden dollars kosten om zelf te bouwen. Als je het geld hebt, kun je misschien zelfs de materialen en onderdelen van tevoren kopen en de lening afbetalen zodra je je paneel hebt geïnstalleerd.

Als u echter pas begint met uw eigen zonne-energiesysteem, kunt u beter iemand anders betalen om het voor u te doen. Maar als u nog steeds geld wilt besparen, is leasen misschien de beste optie voor u. Maar voordat u begint met leasen, moet u iets over zonnepanelen weten, dus hier is wat meer informatie.

In termen van de leek: een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die energie van de zon verzamelen en opslaan. Deze zonnecellen halen zonne-energie uit de zon en zetten deze vervolgens om in een bruikbare vorm van elektriciteit. Er zijn drie soorten zonnecellen, namelijk: actief, passief en hybride.

De actieve zonnecellen zijn opgebouwd uit fotovoltaïsche cellen (PV), die licht absorberen en op hun beurt elektriciteit produceren. De passieve zonnecellen bestaan ​​meestal uit silicium of amorf silicium, en deze zijn minder actief dan de actieve, maar zetten nog steeds lichtenergie om in elektriciteit.

Zoals we eerder vermeldden, bestaan ​​zonnecellen uit fotovoltaïsche cellen, die verantwoordelijk zijn voor het omzetten van lichtenergie in elektriciteit. Om je eigen zonnepaneel te maken, heb je alleen een paar vellen silicium nodig, waarvan er twee een rechthoekige vorm hebben en de andere twee vierkant moeten zijn. Dit helpt u ervoor te zorgen dat uw zonnecellen compatibel zijn met elkaar. Vervolgens moet u elk van deze rechthoekige stukken op de juiste manier met elkaar verbinden om ze samen te laten werken. De zonnecellen moeten zo worden bevestigd dat er gaten zijn op minimaal 2,5 cm van de randen.

Hierna moet u de zonnecel op het silicium solderen. Als u diodes op uw zonnecel heeft aangesloten, moeten deze worden verwijderd voordat u deze op het silicium bevestigt, anders is de verbinding niet correct. Nadat dit is gebeurd, is de zonnecel klaar om elektriciteit te ontvangen en om elektriciteit op te wekken om uw huis te laten draaien.

Het bezitten van uw eigen zonnepanelen heeft verschillende voordelen, waaronder het feit dat u veel geld kunt besparen op uw elektriciteitsrekening. Bovendien, omdat ze heel gemakkelijk in elkaar te zetten zijn, zullen ze uw huis die "groene" uitstraling geven die u wenst. Door zonnepanelen te gebruiken, helpt u het milieu en bespaart u geld.

Dus wanneer u probeert te beslissen of u zonnepanelen moet kopen, is de eerste vraag die u uzelf moet stellen of u wel of niet het geduld en de vaardigheden heeft om uw eigen zonnepaneel samen te stellen. Als u dan meer dan klaar bent om aan de slag te gaan, wilt u misschien iemand zoeken om uw zonnestelsel voor u te installeren. Maar als u het niet zeker weet, is het kopen van een set zonnepanelen van goede kwaliteit wellicht de beste keuze.