Microtopping

Een nieuwe techniek voor vloer- en wandtegels

Microtopping of Microtopping, zoals het soms wordt genoemd, is een techniek voor pleisterwerk. Met een dikte van slechts 3 mm geeft microtipping u de mogelijkheid om een ​​vloer of muur volledig te transformeren zonder bestaande oppervlakken te verwijderen.

Microtopping is een sterk oppervlak en dankzij de hoge dichtheid en duurzaamheid ook nog eens heel gemakkelijk om mee te werken. U kunt het gebruiken op beton, hout, zelfnivellering, keramiek, natuursteen en elk ander soort materiaal. Microtopping is een relatief nieuwe methode, en de resultaten zijn vrij uniek, omdat ze een zeer duurzaam en esthetisch mooi oppervlak opleveren.

Microtopping is niet geschikt voor elk type techniek. Er zijn verschillende technieken nodig om het project goed af te ronden, afhankelijk van het type ondergrond dat moet worden gekipt. Als u bijvoorbeeld van plan was om houten vloeren te tippelen, moet u speciale soorten lijm gebruiken om het afgewerkte stuk aan het hout te bevestigen, een troffel om het oppervlak glad te strijken en op te poetsen en een hamer om de overtollige lijm te verwijderen. Dit is niet hetzelfde voor keramische tegels, waar je alleen een troffel of borstel nodig hebt. De laatste stap is het polijsten van het gebied om te voorkomen dat het oppervlak vlekken of afbladdert.

Microtopping heeft een aantal unieke eigenschappen, zoals de dikte. Er zijn veel verschillende soorten materialen waarop microtipping kan worden toegepast, en de dikte die u kunt krijgen varieert van minimaal 5 mm tot maximaal 30 mm. Dit geeft je een grote veelzijdigheid, en je kunt zelfs de gebruikte soorten materiaal mixen en matchen om een ​​unieke look en feel te creëren voor je afgewerkte oppervlak. Het is ook heel gemakkelijk om micro-getipte oppervlakken te reinigen omdat ze vrijwel geen vocht bevatten. Dit maakt ze ideaal voor badkamers, keukens, wasruimtes, woonruimtes, badkamers en garages.

Met microtopping creëer je prachtige muren, plafonds, deuren of zelfs plafonds en vloeren. Deze unieke oppervlakken zien er geweldig uit en gaan lang mee. De dikte zorgt er ook voor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over vlekken. omdat microtipping geen sporen achterlaat op het oppervlak nadat de afwerking is aangebracht.

Microtopping kan u een sterke, duurzame afwerking geven die charme en schoonheid zal toevoegen aan elke kamer in uw huis. Met een verscheidenheid aan beschikbare materialen en veel verschillende texturen, is het mogelijk om unieke effecten te creëren op elk type materiaal. Het is zeer veelzijdig en u kunt microtipping zelfs gebruiken als rand op uw vloeren of aan uw muren.